Protocoale tratamente de remodelare corporală cu radiofrecvenţă

Reglarea energiei de tratament cu radiofrecvenţă

Cuantumul energiei de tratament cu radiofrecvenţă se va stabili prin reglarea valorilor PUTERE şi TIMP.
+ funcţia PUTERE a aparatului MagicPolar (MagicPot) va regla intensitatea energiei de radiofrecvenţă ce va pătrunde în straturile mai adânci ale epidermei.
+ funcţia TIMP a aparatului MagicPolar (MagicPot) va durata tratamentului de radiofrecvenţă multipolară.

Recomandări de reglare a acestor funcţii în cazul tratamentelor anticelulitice şi de remodelare corporală prin radiofrecvenţă tripolară: funcţia PUTERE va fi setată între valorile 50-70%, iar funcţia TIMP se va regla în funcţie de nevoile pacientului.

Recomandări în cazul tratamentelor aplicate feţei sau în cazul unor sensibilităţi la radiofrecvenţă: funcţia PUTERE va fi reglat între 40-60%, iar funcţia TIMP se va regla în funcţie de nevoile pacientului.

Procedura de tratament cu radiofrecvenţă

În cazul tratamentelor de remodelare corporală prin radiofrecvenţă se lucrează pe o suprafaţă de dimensiunea a două palme. Mişcările efectuate cu aplicatorul pe corp trebuie să fie uniforme, în nici un caz subite. Vom parcurge suprafaţa de mai multe ori, scopul nostru fiind împărţirea cât mai uniformă a energiei de radiofrecvenţă (RF). Se lăsăm energia de radiofrecvenţă să acţioneze treptat prin încălzirea uniformă a straturilor mai adânci ale ţesuturilor. Procesul de încălzire va fi menţinut până ce se va atinge la suprafaţa tegumenului temperatura de 43-45 grade C (în funcţie de pacient). Pe urmă se va trece la următoarea porţiune a suprafeţei care urmează a fi tratată cu energia de radiofrecvenţă.

După ce s-a efectuat tratamentul cu radiofrecvenţă a întregii suprafeţe prin parcurgerea porţiunilor mai mici, se va proceda la uniformizarea rezultatului prin repetarea tratamentului pe întreaga suprafaţă cu mişcări uniforme ale aplicatorului şi ajungând iarăşi la temperatura necesară.

În timpul tratamentului de remodelare corporală prin radiofrecvenţă trebuie să ne asigurăm asupra faptului că pe suprafaţa tratată să existe cantitatea optimă din crema pentru tratament, iar capul de tratament să fie în contact perfect cu suprafața de tratament. 

ATENŢIE!
+ ÎN CAZUL PACIENTILOR NOI, CU OCAZIA PRIMELOR DOUA ŞEDINŢE SĂ FIM PRECAUŢI ÎN CURSUL STABILIRII NIVELULUI DE ENERGIE RF INDUS;
+ SE RECOMANDĂ PRECAUŢIE MĂRITĂ PENTRU ZONELE MAI SENSISBILE ALE FEŢEI, SUPRAFEŢELOR PIELII AFLATE DEASUPRA OASELOR, A PORŢIUNILOR MOI A ABDOMENULUI, COAPSELOR ŞI FESELOR;
+ SĂ ATRAGEM ATENŢIA PACIENŢILOR ASUPRA RECOMANDĂRII DE A CONSUMA O CANTITATE MĂRITĂ DE LICHIDE (2-2.5L PE ZI).

Desfăşurarea unui tratament cu radiofrecvenţă

+ se aplica crema RF în cantitate corespunzatoare suprafetei care va fi tratata;
+ se alege aplicatorul de radiofrecventa dorit (în functie de zona tratata: S/F (scalp/fata), A (alternativ (brate și picioare) sau B (corp)) si se pozitioneaza vertical pe suprafata care urmeaza a fi tratata;
+ se efectueza tratamentul cu radiofrecventa prin aplicarea tehnicilor de baza ale masajului limfatic;
+ tratamentul tenului si scalpului cu radiofrecventa: 10-15 minute pe sedinta;
+ tratamentul abdomenului cu radiofrecventa: 25-30 minute pe sedinta;
+ tratementul umerilor si al bratelor cu radiofrecventa: 15-30 minute pe sedinta;
+ tratamentul spatelui cu radiofrecventa: 15-30 minute pe sedinta;
+ tratamentul portiunii inferioare ale corpului cu radiofrecventa: în fata 20 minute pe ocazie, în spate 20-30 minute pe sedinta.

Contraindicatii tratamente cu radiofrecvenţă

Tratamentul de remodelare corporala cu radiofrecventa nu este indicat în cazul urmatoarelor persoane:
+ Femeile gravide, leuzele care alapteaza, bolnavii de epilepsie, bolnavii cu tumori
+ Persoanele care sufera de boli acute inflamatorii sau boli contagioase
+ Pacientii care au plagi operatorii nevindecate
+ Persoanele suferinzi de boli ale inimii, de colecist (litiaza biliara) sau de diabet (forma grava)
+ Persoanele care sufera de infectii ale globului ocular, ale coloanei vertebrale, ale cervicalei, creierului sau inimii
+ Persoanele care folosesc aparat de stimulare cardiaca, proteze (de plastic sau de ciment)
+ Persoanele care au suferit operatii la nivelul abdomenului, femeile aflate în timpul menstruatiei, femeile care folosesc spirala ca metoda anticonceptiva, persoanele cu incontinenta.
+ Persoanele care au temperatura interioara ridicata
+ Persoanele care sufera de alergii