Protocol tratamente microdermabraziune

Zona 1: Fruntea (de la linia părului capilar până deasupra sprâncenelor)

Începeţi tratamentul de microdermabraziune şi încercaţi să evaluaţi efectele imediate înainte de a continua. Folosiţi o baghetă cu vârful fin şi setaţi presiunea vacuum-ului la valori reduse, 5-10 hg; aplicaţi bagheta vertical, pornind de la sprâncene înspre linia părului capilar. Pentru a obţine efectul dorit parcurgeţi de mai multe ori porţiunea respectivă. După aceea, repetaţi procedura cu aplicări pe orizontală ale baghetei. (Pentru o exfoliere mai profundă, schimbaţi bagheta cu vârf fin cu una cu vârf mediu. Atunci când schimbaţi baghetele reduceţi valorile presiunii vacuum-ului; ulterior, creşteţi treptat valorile acesteia, atât cât o permite confortul pacientului).

Zona 2: Zona Delicată a Ochilor (această portiune se va trata ultima)

Trataţi la sfârşit această porţiune. Folosiţi o baghetă cu vârful fin; din raţiuni de siguranţă şi confort reduceţi intensitatea vacuum-ului. Dacă este cazul, luaţi măsuri suplimentare de a păstra pielea perfect întinsă.

ATENŢIE! Nu folosiţi niciodată vacuum-ul puternic în zona orbitală.

Zona 3: Jumătatea Feţei (Nasul, Obrajii până la Buza de Sus)

Începeţi tratamentul din lateral, cu aplicări verticale; continuaţi cu aplicări orizontale. Parcurgeţi aceeaşi porţiune de piele de mai multe ori, pentru a obţine gradul dorit de exfoliere. (Pentru o exfoliere mai profundă, în locul unei baghete fine, folosiţi o baghetă medie sau dură). Coborâţi de-a lungul nasului, urmărind contururile acestuia, până la cutele din jurul gurii.

În cazul tratamentului buzei superioare recurgeţi la mişcări orizontale, dinspre colţul gurii înspre liniile zâmbetului, asigurându-vă că pielea este în permanenţă perfect întinsă. Pentru tratamentul ridurilor verticale recurgeţi la aplicări verticale combinate cu aplicări orizontale. În cazul pacienţilor predispuşi la apariţia de eriteme în zona buzelor, evitaţi conturul buzelor.

Zona 4: Buza de jos până la partea de jos a maxilarului (mandibula)

Aplicaţi vertical şi orizontal bagheta în această zonă.

Zona 5: Gâtul şi decolteul

Folosiţi vârfuri fine sau medii şi setaţi vacuum-ul la valori reduse pentru a evita apariţia de dungi. Pentru majoritatea pacienţilor, tratamentul zonei gâtului necesită doar una sau două aplicări orizontale. Dacă sunt necesare şi aplicări orizontale, acestea se vor realiza dinspre centru înspre în afară. Asiguraţi-vă întotdeauna că pielea este ţinută întinsă.

Zona decolteului se va trata prin aplicări verticale şi orizontale ale baghetelor cu vârf de diamant; se vor folosi vârfuri fine sau medii, iar vacuum-ul va fi setat la valori reduse, la fel ca şi în cazul zonei gâtului.

DIRECŢII RECOMANDATE DE APLICARE A BAGHETEI PE DIFERITE ZONE ALE FEŢEI

directii tratament microdermabraziunedirectii tratament microdermabraziune

directii tratament microdermabraziunedirectii tratament microdermabraziune

directii tratament microdermabraziune

PENTRU UN TRATAMENT EFICIENT, ÎMPĂRŢIŢI FAŢA ÎN PORŢIUNI DE TRATAMENT!

Impartirea zonelor de tratament

Zona 1: Fruntea (de la linia părului capilar până deasupra sprâncenelor)

Zona 2: Zona Ochilor

Zona 3: Nasul, obrajii până la buza de sus (jumătatea feţei)

Zona 4: Buza de jos până la partea de jos a maxilarului (mandibula)

Zona 5: Gâtul şi decolteul

Protocolul de bază pentru tratamentele de microdermabraziune faciale 

Aceste protocoale au fost întocmite pentru a oferi practicienilor o serie de îndrumări, în vederea obţinerii unor tratamente de exfoliere cu ajutorul aparatului de microdermabraziune fără cristale Pristine™, cu adevărat eficiente.
+ Acoperiţi părul şi hainele clientului.
+ Cu ajutorul degetelor, aplicaţi pe piele o cantitate redusă de lichid de curăţare. Masaţi pielea cu mişcări circulare, înspre în sus, până când lichidul se transformă în spumă. Clătiţi temeinic cu un prosop încălzit sau cu tifon de 4x4 călduţ.
Sugestie: Nu este necesar să aşteptaţi ca pielea să fie uscată înainte de începerea tratamentului!
+ Începeţi prima şedinţă de exfoliere cu valori reduse pentru presiunea vacuum-ului: de la 5 la 10 in-hg.
+ Începeţi tratamentul cu o baghetă cu vârful de duritate medie/fină (200 microni).
+ Înainte de începerea tratamentului, realizaţi o testare prealabilă pe pielea de pe spatele braţului.
+ Factorul cheie în cadrul protocolului de tratament este alegerea corectă a baghetei cu dimensiunile cele mai potrivite, a numărului de aplicări şi a setărilor pentru vacuum.
+ În timpul tratamentului păstraţi pielea întinsă şi aplicaţi bagheta la un unghi de 90 de grade.
+ După exfolierea completă a feţei şi a gâtului, reveniţi asupra porţiunilor care necesită mai multă atenţie: hiperpigmentaţiile, ridurile fine, cicatricile.
+ Clătiţi faţa cu lichid de curăţare şi cu ajutorul unor comprese reci.
+ Aplicaţi o mască cu efect calmant şi o compresă rece deasupra acesteia. Lăsaţi masca să acţioneze 10-15 min.
+ Îndepărtaţi masca cu un prosop răcit.
+ Aplicaţi crema hidratantă şi crema cu factor de protecţie solară.