Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website

Accept Nu accept Despre cookie-uri

PEELING CHIMIC

ANTI-ACNEE

Peeling chimic ușor / superficial, îndepărtează stratul superior al epidermei și este recomandat pentru tratamente anti-acnee

ANTI-AGING

Peeling chimic profunzime medie, pH redus, afectează straturile superioare și medii ale epidermei, întărește pielea, stimuleză sinteza colagenului

DEPIGMENTARE

Peeling chimic superficial, îndepărtează stratul superior al epidermei și inhibă sinteza melaninei

TKN™ ACIZI COMPUSI

PEELING CHIMIC

În cosmetică și mai ales în dermatologie și dermato-cosmetică, cine nu a auzit de peeling chimic? Soluții ca acid alfa-hidroxilic, acid azelaic, acid ferulic, acid glicolic, acid mandelic, acid piruvic, acid retinoic, acid salicilic, arginina, formula Jessner – asigură tratamente eficiente cum ar fi renovarea celulară acentuată, curățare, hrănire, hidratare profundă, dezinfectare, tratamente anti-aging, anti-acnee,  acțiune anti-seboreică și depigmentare.

CE ESTE UN PEELING CHIMIC?

Literal, noțiunea de peeling chimic înseamnă descuamare.  În dermato-cosmetică, acesta produce o renovare celulară accelerata a straturilor de piele, în diverse scopuri precum curățarea, hrănirea, hidratarea, dezinfectarea, diminuarea efectelor îmbătrânirii, acțiunea antiseboreică, depigmentarea etc. În prezent, peeling-ul chimic este considerat o opțiune bună, puțin invazivă, care ajută la menținerea sănătății pielii, a frumuseții acesteia și inhibă efectele îmbătrânirii.

În funcție de profunzimea de acțiune a substanței, peeling-ul chimic poate fi:

  •  superficial – distrugerea totală a stratului cornos și distrugerea parțială a epidermei;
  •  mediu – distrugere totală a epidermei și o distrugere parțială a stratului papilar al dermei;
  •  profund – distrugere totală a epidermei și a dermei până la stratul reticular.

Eficacitatea tratamentului cu peeling chimic depinde de diferiți factori – tipul substanței chimice, caracteristicile pielii (fototip, grosime, moștenire etnică, hipersensibilitate), formularea fiecărei substanțe (concentrație, pH etc.), timpul de contact etc.

ASPECTE IMPORTANTE PEELING CHIMIC

  • Concentrația ingredienților activi – cu cât concentrația este mai mare, cu atât crește potențialul, eficiența și gradul de iritabilitate.
  • pH-ul peeling-ului chimic – formulele ideale cu salicil trebuie să se încadreze ca și nivel în pH-ul similar pKa-ului (pH-ul, cantitatea de acid liber este egală cu cantitatea de sare) a acidului, și anume apropiată de 2,97 pentru a duce la o exfoliere semnificativă. În formulele care conțin acid hidroxilic, acidul liber trebuie să predomine, din moment ce acesta este responsabil cu exfolierea. Când pH-ul crește, efectul de exfoliere scade.
  • (pH = pKa în formulă, aceasta conține 50% acid în formă liberă și 50% sare // pH>pKa în formulă, predomină sarea, rezultând un potențial mai scăzut // pH
  • Textura peeling-ului chimic – GEL (profunzimea peeling-ului corelată cu timpul de contact.  Trebuie curățat pentru a fi neutralizat.  Penetrare lentă, rezultă iritație redusă), sau SOLUȚIE  (profunzimea peeling-ului chimic în funcție de cantitatea de soluție aplicată -> aplicare pe straturi. Masajul (gel) sau presarea (soluție) poate îmbunătăți penetrarea peeling-ului)
12

PHARMANN® PROFESIONAL

ARNIZEN™

PHARMANN® PROFESIONAL

LAMELAT™

PHARMANN® PROFESIONAL

LASERAT™

PHARMANN® PROFESIONAL

MEZOARNIZEN™

PHARMANN® PROFESIONAL