Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website

Accept Nu accept Despre cookie-uri

Protocol tratamente

LASERE MEDICALE

LASERE MEDICALE

LASER DIODA

Laserul diodă folosește principiul fototermolizei selective pentru a ținti cromoforii specifici din din firele de păr, restul țesutul înconjurător nefiind lezat.

Laserul diodă foloseste o rază de lumină de spectru îngust (808 - 810nm) în cadrul tratamentului de epilare progresiv definitivă., oferind nivele de penetrare și absorbitie superioară în melanina din firele de păr. Eficiența, rentabilitatea și caracteristicile unice fac ca laserul dioda să fie una cea mai căutate tehnologii pentru epilare definitivă, oferind proceduri sigure și eficiente pentru toate tipurile de piele si păr.

Avantaje laser diodă:

 • are un spectru îngust de lungime de unda intre 800-810 nm, evitând astfel melanina de la nivelul pielii și reducând riscul efectelor secundare
 • lungimea de undă de 810nm asigură o pătrundere în profunzime, acționând direct la nivelul folicului de păr =  eficiență crescută pentru toate tipurile de păr
 • costuri foarte reduse de exploatare crește rentabilitatea aparatului și asigură profit considerabil salonului / cabinetului

LASERE DIODĂ MICRODERMA.RO

 • CLEARLIGHT™ LD808 – sistem laser diodă puternic și stabil cu pulsuri de mare intensitate pentru epilare definitivă și tratamentul pielii

LASERE MEDICALE

LASERE CO2

Laserul CO2 este unul din cele mai utilizate lasere, modul de generare a fasciculului fiind în gaz de dioxid de carbon, cu utilizare amplă în industrie și medicină. Laserele CO2 emit un fascicul de lumină infraroșie, cu lungimea de undă specifică între 9,4 și 10,6 micrometri.

Laserele CO2 în dermatologie se pot împărții în două categorii – lasere CO2 chirurgicale și lasere CO2 fractionate (deobicei conține și parte chirurgicală).

LASER CO2 CHIRURGICAL

Laserul CO2 chirurgical se utilizează în principal pentru excizia leziunilor tegumentare (angioame, angiocheratoame, condiloame, keratoze seboreice și actinice, lentigine, leziuni multiple, excizie siringoame, papiloame, dar și în alte intervenții chirurgicale (circumcizie, roncopatie, ablația chirurgicală a glandelor sudoripare) sau în tratamente estetice (riduri).

LASER CO2 FRACTIONAT

Laserul fracționat livrează energia laserului CO2 împărțită într-o matrice regulată de micro-coloane de energie. Aceasta înseamnă că vor exista zone netratate alterate cu zonele tratate ale tegumentului, ceea ce produce epitelizarea și reduce riscul efectelor adverse nedorite.

Avantaje tratament laser fractionat:

 • Circa 20% din suprafață este afectată
 • Aproape 80% din tegument rămâne neafectat, ceea ce ajută procesul de vindecare
 • Se pot trata zone la o adâncime de 700 microni, fără riscul de a provoca cicatrici

Tratamente laser CO2 fractionat:

 • Riduri superficiale și medii
 • Lentigo și discromii
 • Melasma
 • Cicatrici post-acnee, post-traume / operații
 • Lifting facial, al zonei gâtului și decolteului
 • Rejuvenare, uniformizarea texturii

LASERE CO2 MICRODERMA.RO

 • LASER CO2 APHRODITE™ – 3-in-1 laser co2 multidisciplinar tratamente obstretică ginecologie, dermatologie și chirurgie estetică
 • LASER CO2 DERMATOLOGIE – laser co2 pentru chirurgie dermatologica cu super puls, ultra puls și mod continuu
 • LASER CO2 STOMATOLOGIE – laser co2 pentru stomatologie (țesuturi moi) cu super puls, ultra puls și mod continuu
 • LASER CO2 FRACȚIONAT FIRE-XEL™ – primul laser co2 cu sistem integrat de analiză a pielii – tratamentul ablativ (fracționat) și chirurgical a pielii

LASERE MEDICALE

LASERE ND:YAG

Laserul ND:YAG (Neodymium-Doped Yttrium Aluminum Garnet; Nd:Y3Al5O12) este utilizat în dermatologie pentru tratamentul leziunilor vasculare, pigmentare, precum și pentru epilarea definitivă sau fotoîntinerire. Tratamentul este indicat pentru leziuni vasculare ale feței, corpului și membrelor cu diametrul mai mic de 2 mm, deci nu a venelor dilatate varicos.

In functie de lungimea de undă folosiă, laserele nd:Yag se impart în două categorii – laserul nd:Yag cu puls lung (1064nm) și laserul nd:Yag cu puls scurt 532 / 1064nm (Q-Switched).

LASER ND:YAg PULS LUNG 1064NM

Lungimea de undă de 1064nm a laserului nd:Yag are o absorbție scăzută în melanină și o penetrare mai adâncă datorită energiei crescute. Stimulează dermul, fără a cauza efecte secundare nedorite epidermei, crește elasticitatea pielii prin stimularea structurii de elastină și colagen

Avantajul principal a laserului nd:Yag de puls lung față de laserul diodă, este penetrarea mai adâncă și mai puține efecte adverse, cauzate de absorbția scăzută în melanină. Este eficient în tratamentele venelor varicoase din cauză ca lungimea undă de 1064nm are o absorbție foarte bună în culoarea albastră.

LASER ND:YAG PULS SCURT 532 / 1064NM

Laserul nd:Yag cu puls scurt utilizează defapt două lungimi de undă de 532nm și 1064nm cu durate foarte scurte a pulsului (Q-Switched), ceea ce asigură, ca energia laserului iradiat să fie absorbit de către melanină selectiv, fără distrugerea țesutul din zona de tratament. Lungimea de undă de 532nm îndepărtează din epidermă pigmenții superficiali – pigmenți minerali de anumite culori (tatuaje), pistrui, lentigo sau petele rezultate din procesul de îmbătrânire, iar cel de lungimea de undă de 1064nm tratează leziuni pigmentare aflate în derm la o adâncime mai mare – pigmenți minerali de anumite culori (tatuaje), nevul ota etc.

LASERE ND:YAG MICRODERMA.RO

 • LASER ND:YAG ȘI ALEXANDRIT DUAL ACCENTO™ – sistem laser dual avansat alexandrit 755nm și nd:yag puls lung 1064nm pentru epilare definitvă, leziuni vasculare și tratamentul pielii
 • LASER ND:YAG 1064NM ACCENTO™ – tratamentul venectaziilor, a hemangioamelor cavernoase, epilare definitivă și tratamente rejuvenare cu laser nd:Yag 1064nm puls lung
 • LASER ND:YAG Q-SWITCHED LUCID™ Q-PTP – tratamentul leziunilor pigmentare, îndepărtarea tatuajelor, tratamente rejuvenare cu laser nd:yag q-switched 532 / 1064nm și secvența dublă Q-PTP – 3 capete tratament (zoom + 2 x fractionat) în dotarea standard

LASERE MEDICALE

LASER ALEXANDRIT

Lungimea de undă de 755nm are o absobție mărită în melanină, iar cea în apă și oxihemoglobină fiind una redusă, recomandând acest tratament pentru epilare definitivă și probleme de pigmentație, fără efecte secundare, respectiv fără afectarea țesutului din jur.

Deasemenea, lungimea de undă specifică de 755nm permite o penetrare mai adâncă în derm, cu o absorbție redusă în melanina epidermală.  Acesta reduce efectele secundare nedorite, cum ar fi hiperpigmentarea zonei de tratament, în cazul pacienților cu o piele închisă.

Îndepărtarea părului cu laserul Alexandrit cu lungimea de undă de 755nm este foarte eficientă. Efectul se bazează pe procesul fototermolizei selective – respectiv melanina din firele de păr conduc energia adânc în țesut, până la rădăcina părului și suprimă reproducerea ulterioară a firului.

LASERE ALEXANDRIT MICRODERMA.RO

Zona 1 LASERE VASCULARE

Laserele vasculare sunt laserele a căror lungime de undă este absorbită preferențial de către pigmentul hemoglobinic și care acționează mai mult sau mai puțin selectiv pe vasele sangvine dermice. Se poate face o clasificare a laserelor vasculare in functie de:

MODALITATEA DE EMISIE

 • Laserele cu argon – emisie continua, fascicolul laser culoarea bleu-verzuie (488-514nm)
 • Laserul YAG:Nd – emisie pseudocontinua, lungime de unda de 532nm
 • Laser cu coloranti – emisie continua, lungime de unda de 577 sau 585 nm
 • Laser cu coloranti pulsati – emisie pulsatorie (450ms), lungime de unda de 585nm

MODUL DE ACTIUNE

 • Lasere continue si psudocontinue
 • Lasere “flashlamp-primped pulsed dye”

Sunt indicate în tratamentul angioamelor plane, angioame tuberculoase, angioame stelate, cuperoza, telangectaziile de diferite tipuri, manifestarile cutanate ale maladiei Rendu-Osler, eritrozele faciale si cervicale.

Zona 2 LASERE PIGMENTARE

Laserele pigmentare au ca scop țintirea și distrugerea selectivă a melaninei din melanozomi, și a pigmenților minerali sau organici care intră în compoziția tatuajelor.

Azi sunt utilizate trei tipuri de lasere pentru tratarea tatuajelor si a leziunilor melanice benigne:

 • Laserul ND:YAG – lungimea de undă 532nm (pentru neurochirurgie 1064nm) / 1040ns
 • Laserul Alexandrite – lungimea de undă 760nm / 100ns
 • Laserul Rubin – lungimea de undă 694nm, emisie continua sau intermitenta (20-25ns).

Indicatiile laserelor pigmentare:

 • tatuaje – tratamentul cu ajutorul laserului prezintă 2 avantaje majore: caracterul minim invaziv și mai ales absența cvasitotala a cicatricei (in jur de 30% discromii tranzitorii). 
 • leziuni melanice benigne – indicațiile acestei metode de tratament sunt melanoza Becker, petele “café-au-lait”, nevul Ota, iar pentru lentigo și efelide se recomandă compararea tratamentului laser cu crioterapia.

LASERE CHIRURGICALE Zona 3

Laserul cu bioxid de carbon (CO2) este cel mai răspăndit laser, fiind de fapt un laser dublu (bilas), deoarece folosește simultan și un laser heliu-neon cu lumina roșie, cu emisie continuă, pentru a ținti cu ajutorul lui punctul de impact pentru fascicolul laser CO2 care este invizibil.

Laserul CO2 are emisie continuă, aceasta fiind controlată în general cu ajutorul unui obturator comandat manual sau electronic. Piesa de mână conține o lentilă ce produce focalizarea fascicolului laser (distanța cuprinsă între 10-30cm). În acest punct de focalizare, fascicolul laser are puterea maximă ce poate fi folosită pentru incizii chirurgicale. Defocalizarea fascicolului laser se folosește pentru vaporizarea leziunilor. Eficiența laserului CO2 este direct proporțională cu puterea sa (minimum 20W).

Indicatiile laserului CO2 sunt reprezentate de:

 • chirurgia displaziilor vasculare tumorale mari in care se practica excizie si sutura sau excizie, plastie si sutura;
 • vegetațiile veneriene, verucile vulgare, papiloamele virale cutanate și mucoase, moluscum contagiosum;
 • boala Bowen genitala, papuloza bowenoida;
 • boala Paget extramamara;
 • tumorile cutanate benigne multiple de mici dimensiuni: leiomioamele, adenoamele sebacee multiple din scleroza tuberculoasa Bourneville, sebocistomatoza, NEVIL, jeratozele actinice, trichoepitelioamele;
 • rinofima;
 • leucokeratozele labiale;

LASERELE COSMETICE Zona 4

Majoritatea laserelor menționate mai sus pot fi folosite și pentru tratamente cosmetice. Prevăzute cu scanner și piesa de mână automatizată, ele au eficiența și viteza de lucru crescute.

Indicatiile cosmetice ale laserelor sunt reprezentate de:

 • Tratamentul ridurilor – pentru care se folosesc laserele CO2, Er:YAG. Rezultatele cosmetice sunt bune pe termen scurt și mediu. Studiile publicate pe aceasta temă sunt de acord ca pentru menținerea rezultatelor cosmetice pe termen lung este nevoie de repetarea susținută a tratamentului.
 • Epilare progresiv definitivă – pentru care se dolosesc laserele Er:YAG, Alexandrite, diodă sau Nd:YAG. Rezultatele cosmetice sunt bune pe termen mediu și lung, fiind necesar tratamente de menținere în timp. În anumite cazuri, tratamentul epilator trebuie completat de tratament hormonal care combate cauzele hipertricozei.

Produse LASERE

ADVATx®

LASERE MEDICALE

GMV® VECRON®

ESTETICĂ MEDICALĂ

LASER ACCENTO™ DUAL

LASERE BISON™ MEDICAL

LASER CO2 APHRODITE™

LASERE BISON™ MEDICAL