Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website

Accept Nu accept Despre cookie-uri

Protocol tratamente

EPILARE DEFINITIVĂ IPL

EPILAREA PROGRESIV DEFINITIVĂ IPL / SPL

Procedeul de epilare definitivă cu lumină intens pulsată este o soluţie modernă, care aplică tehnologii sigure şi testate. Lumina intens pulsată transportă o cantitate mare de energie prin piele până la nivelul "ţintei", care în tratamentul de epilare este pigmentul firului de păr. Prin descărcarea de energie intensă la nivelul rădăcinii firului de păr acesta este distrus integral.

Termenul de epilare definitivă este oarecum ambiguu, fiind mai potrivit cel de lunga durată pentru că fiind inventată şi folosită la scară largă doar de 10-15 ani, nimeni nu a parcurs durata de viaţă medie a unei persoane pentru a declara cu certitudine că este clar şi fără dubiu "definitivă". Epilarea de lungă durată este progresivă pentru că nu se realizează dintr-o dată, ci pe parcursul mai multor şedinţe.

În cazul epilării definitive cu lumină intens pulsată trebuie să se ţină cont de anumite caracteristici: lungimea de undă, intensitatea, puterea, timpul de acţiune, timpul de relaxare trebuie să fie potrivite cu grosimea firului de păr (ce poate fi mai subţire sau mai gros), culoarea firului de păr (ce poate fi mai blond, mai roşcat, şaten sau brunet), adâncimea la care se găseşte în derm foliculul pilos (ce este mai profundă în zona inghinală, de pildă) şi culoarea pielii (există 5 tipuri de piele conform scalei Fitzpatrick, de la alb albinos la negru african).

Şedinţele de epilare de lungă durată sunt programate conform unui algoritm ce respectă fiziologia creşterii firelor de păr. Niciodată nu avem la un anumit moment dat toate firele crescute, din toţi foliculii. Firele de păr cresc după un "program" ce comportă 3 faze: de creştere, de stagnare şi de regresie.

Tratamentul de fotoepilare este util şi eficient numai în faza în care firele de păr există în teaca lor, acesta fiind momentul în care căldura produsă este condusă de către fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos. În oricare din celelalte două faze, tratamentul nu îşi realizează scopul - acela de distrugere a rădăcinilor, din cauză că firul de păr nu comunică direct ca rădăcina. Iată de ce şedinţele urmează această ciclicitate şi se repetă.

Timpul ce trebuie să treacă între două şedinţe de tratament este diferit în funcţie de zona epilată. Părul din zona buzei superioare, spre exemplu, creşte mult mai repede decât cel de pe picioare. Motivul este că suntem programaţi genetic astfel; şi astfel şedinţele de epilare facială se realizează la un interval de timp diferit de cele pentru gambe sau axilă.

După încheierea celor 6, 8, 10 sau 12 şedinţe de epilare defintivă, se constată că epilarea este parţială, dar definitivă. Ce înseamnă aceasta? Se mai vede încă puţin păr - acest păr este mult mai fin şi mai depigmentat, dar efectul se menţine.

Tratamentul de fotoepilare defintivă nu poate niciodată distruge toţi foliculii de păr dintr-o anumită zonă, fie ea axilă, bikini sau gambe. Întodeauna vor mai rămâne câteva fire de păr miniaturizate. Iată orientativ câteva procente medii de curăţare a câtorva zone mai frecvent solicitate: axilă 80-90%, zona inghinală 90-95%, faţă 50-70%, coapse 60-70%, gambe 90-95%.

SISTEME EPILARE DEFINITIVĂ MICRODERMA.RO

 • CLEARLIGHT™ IPL – sistem performant IPL / SPL cu lumină intens pulsată pentru îndepărtarea părului și tratamentul pielii
 • CLEARLIGHT™ LD808 – sistem laser diodă puternic și stabil cu pulsuri de mare intensitate pentru epilare definitivă și tratamentul pielii
 • LASER ND:YAG ȘI ALEXANDRIT DUAL ACCENTO™ – sistem laser dual avansat alexandrit 755nm și nd:yag puls lung 1064nm pentru epilare definitvă, leziuni vasculare și tratamentul pielii
 • LASER ND:YAG 1064NM ACCENTO™ – tratamentul venectaziilor, a hemangioamelor cavernoase, epilare definitivă și tratamente rejuvenare cu laser nd:Yag 1064nm puls lung

EPILAREA PROGRESIV DEFINITIVĂ IPL / SPL

TIPURILE DE PIELE - SCALA FITZPATRICK

FITZPATRICK 1

FITZPATRICK 1

Tipul caucazian cu ten foarte deschis la culoare:

 • ochi deschiși la culoare
 • frecvent pistrui 
 • păr blond sau roșcat

Întotdeauna se arde la expunerea la soare.

FITZPATRICK 2

FITZPATRICK 2

Tipul caucazian cu ten deschis la culoare:

 • ochi deschiși la culoare
 • pistrui ocazional
 • păr blond, de culoare roșie sau șaten deschis

Deobicei se arde la expunerea la soare.

FITZPATRICK 3

FITZPATRICK 3

Tipul caucazian închis la culoare, tip asiatic deschis la culoare:

 • ten mediu
 • ochi deschisi sau inchisi la culoare
 • păr șaten închis sau marou închis

Uneori se arde la expunerea la soare.

FITZPATRICK 4

FITZPATRICK 4

Tipul mediteranian, asiatic, hispanic:

 • piele mai închisă la culoare
 • ochi închiși la culoare 
 • par maro închis sau negru 

Rar se arde la expunerea la soare.

FITZPATRICK 5

FITZPATRICK 5

Tipul latino-american, negrii cu pielea deschisă la culoare, indian:

 • piele închisă la culoare
 • ochi închiși la culoare 
 • păr negru

Foarte rar se arde la expunerea la soare.

FITZPATRICK 6

FITZPATRICK 6

Tipul african, negrii cu pielea închisă la culoare:

 • piele neagră la culoare
 • ochi închiși la culoare
 • păr negru

Niciodată nu se arde la expunerea la soare.

 

SISTEME EPILARE DEFINITIVĂ MICRODERMA.RO

 • CLEARLIGHT™ IPL – sistem performant IPL / SPL cu lumină intens pulsată pentru îndepărtarea părului și tratamentul pielii
 • CLEARLIGHT™ LD808 – sistem laser diodă puternic și stabil cu pulsuri de mare intensitate pentru epilare definitivă și tratamentul pielii
 • LASER ND:YAG ȘI ALEXANDRIT DUAL ACCENTO™ – sistem laser dual avansat alexandrit 755nm și nd:yag puls lung 1064nm pentru epilare definitvă, leziuni vasculare și tratamentul pielii
 • LASER ND:YAG 1064NM ACCENTO™ – tratamentul venectaziilor, a hemangioamelor cavernoase, epilare definitivă și tratamente rejuvenare cu laser nd:Yag 1064nm puls lung

EPILAREA PROGRESIV DEFINITIVĂ IPL / SPL

ÎNTREBĂRI FRECVENTE EPILARE PROGRESIV DEFINITIVĂ

Ce înseamnă epilarea definitivă progresiv definitivă?

Epilarea progresiv definitivă cu lumină intens pulsată înseamnă distrugerea permanentă a foliculilor piloşi prin procesul de fototermoliza selectivă.

Ce înseamnă fototermoliza selectivă?

Este principiul ce stă la baza tratamentelor efectuate cu IPL şi LASER.
Se defineste astfel:
foto – absorbţia luminii în pigment (melanina din firul de păr).
termo – producere de energie calorică prin transformarea luminii în caldură.
liza – distrugerea celulelor ţintă (celulele germinative ale foliculului pilos) prin intermediul temperaturii înalte.
selectivă – datorită lungimii de undă specifice lumina este absorbită doar de către melanina din firul de păr, lasand neafectate tesuturile din jur.

Ce înseamnă lumina intensă pulsată (IPL)?

a. lumina – spectrul de culori ce formează lumina albă vizibilă pentru ochiul uman.
b. intensă – intensitate mare a energiei transmise.
c. pulsată – este emisa în pulsuri (pornit/oprit).

Ce înseamnă LASER?

Termenul laser este acronimul LASER format în limba engleză de la denumirea Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (amplificare a luminii prin stimularea emisiei de radiații).

Ce alegem – LASER sau IPL?

Nici un sistem de epilare definitiva nu se potriveste tuturor persoanelor. Cel mai eficient tratament de fotoepilare presupune combinarea tehnologiei LASER cu cea IPL. Intrucat caracteristicile firului de par se modifica pe parcursul tratamentului este necesara adaptarea permanenta a parametrilor si a tipului de sistem folosit.

Este acest tratament sigur?

Da, este un tratament sigur, cu condiția ca aparatul folosit să fie unul de calitate, iar operatorul să fie instruit. Aceste tehnologii bazate pe lumina sunt folosite in cosmetologie si medicina de mai bine de 15 ani si nu au fost raportate reactii adverse pe termen lung.

Cât timp dureaza o şedinţă de tratament?

Şedinţele pot dura de la câteva minute până la o oră şi jumătate in funcţie de zona ce va fi tratată. De exemplu, o şedinţă pentru bărbie durează 5 minute, pentru axilă 10 minute iar pentru bikini un sfert de oră.

De câte şedinţe voi avea nevoie?

Numărul de şedinţe necesare este variabil şi depinde de mai mulţi factori: zona corpului ce se doreşte a fi tratată, tipul de pigment al pielii şi părului, grosimea şi densitatea firelor de păr. Pentru a exemplifica, zona picioarelor necesită în general minim 6 şedinţe iar zonele inghinală si axilară – minim 8 şedinţe fiecare.

La ce intervale de timp se vor efectua şedinţele?

Întrucât şedinţele de tratament se efectuează respectând ciclurile de dezvoltare ale firelor de păr, intervalele pot fi de 4, 6 sau chiar 12 săptămăni, in funcţie de zona tratată.

Ce părţi ale corpului pot fi tratate?

Aproape toate zonele corpului pot fi tratate. Excepţia o reprezintă sprâncenele şi scalpul.

Poate fi epilat definitiv părul alb sau blond?

Deoarece sistemele LASER si IPL au nevoie de pigmentul inchis (melanina) din firul de par pentru a absorbi si conduce caldura pana la radacina acestuia, firele de par care nu contin pigment (albe si blond foarte deschis) nu pot fi tratate.
Este recomandat acest tratament si pentru persoanele care au foliculita?
In acest moment epilarea definitiva este singura solutie permanenta pentru a scapa de problemele cauzate de firele de par, cum ar fi cresterea acestora in piele si foliculita.

Cum ne putem da seama ca tratamentul funcționează?

In timpul efectuarii sedintei trebuie sa simtiti o fina senzatie de intepatura si arsura ,iar pe zona tratata vor aparea in timp foarte scurt usoare eriteme si edeme perifoliculare (mici zone rosii si umflate in jurul firelor de par). De asemenea, in urma unui tratament eficient , firele de pe zona tratata vor cadea singure la un interval de aproximativ 10-14 zile (in functie de zona corpului) de la efectuarea sedintei.

Numărul de sedințe necesare depinde de aparatul folosit?

Nu,nu depinde de aparatul folosit. Numarul minim de sedinte este dat de fiziologia organismului uman, mai exact de numarul de valuri de crestere ale firelor de par de pe fiecare zona in parte.

SISTEME EPILARE DEFINITIVĂ MICRODERMA.RO

 • CLEARLIGHT™ IPL – sistem performant IPL / SPL cu lumină intens pulsată pentru îndepărtarea părului și tratamentul pielii
 • CLEARLIGHT™ LD808 – sistem laser diodă puternic și stabil cu pulsuri de mare intensitate pentru epilare definitivă și tratamentul pielii
 • LASER ND:YAG ȘI ALEXANDRIT DUAL ACCENTO™ – sistem laser dual avansat alexandrit 755nm și nd:yag puls lung 1064nm pentru epilare definitvă, leziuni vasculare și tratamentul pielii
 • LASER ND:YAG 1064NM ACCENTO™ – tratamentul venectaziilor, a hemangioamelor cavernoase, epilare definitivă și tratamente rejuvenare cu laser nd:Yag 1064nm puls lung

Zona 1 FAȚĂ

Faza anagenă durează 3-4 luni cu cca. 60% din fire active, interval tratamente recomandate 6-8 săptămâni.

Zona 2 MUSTAȚĂ

Faza anagenă durează 3-4 luni cu cca. 65% din fire active, interval tratamente recomandate 6-8 săptămâni.

Zona 3 BĂRBIE

Faza anagenă durează 3-4 luni cu cca. 65% din fire active, interval tratamente recomandate 6-8 săptămâni.

Zona 4 URECHI

Faza anagenă durează 1-2 luni cu cca. 15% din fire active, interval tratamente recomandate 6-8 săptămâni.

Zona 5 SPRÂNCENE

Faza anagenă durează 1-2 luni cu cca. 10% din fire active, interval tratamente recomandate 6-8 săptămâni.

Zona 6 SPATE

Faza anagenă durează 3-5 luni cu cca. 30% din fire active, interval tratamente recomandate 8 săptămâni.

TORACE Zona 7

Faza anagenă durează 3-5 luni cu cca. 30% din fire active, interval tratamente recomandate 8 săptămâni.

UMĂR Zona 8

Faza anagenă durează 4 luni cu cca. 30% din fire active, interval tratamente recomandate 8 săptămâni.

AXILĂ Zona 9

Faza anagenă durează 3-4 luni cu cca. 30% din fire active, interval tratamente recomandate 8 săptămâni.

BRAȚ Zona 10

Faza anagenă durează 3-4 luni cu cca. 30% din fire active, interval tratamente recomandate 8 săptămâni.

ANTEBRAȚ Zona 11

Faza anagenă durează 2-3 luni cu cca. 20% din fire active, interval tratamente recomandate 8 săptămâni.

BIKINI Zona 12

Faza anagenă durează 1-3 luni cu cca. 30% din fire active, interval tratamente recomandate 8 săptămâni.

COAPSE ȘI GAMBE Zona 13

Faza anagenă durează 2-5 luni cu cca. 20% din fire active, interval tratamente recomandate 8 săptămâni.

Produse EPILARE IPL

CLEARLIGHT™ IPL

APARATE REMODELARE CORPORALĂ

CLEARLIGHT™ LD808

APARATE REMODELARE CORPORALĂ

LASER ACCENTO™ 1064

LASERE BISON™ MEDICAL

LASER ACCENTO™ DUAL

LASERE BISON™ MEDICAL