Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website

Accept Nu accept Despre cookie-uri

TKN™ MONOACIZI

Soluții peeling chimic monoacizi pentru stimularea regenerării și tratamentul pielii
Solicită Oferta
TOSKANI™

Sistemul TKN™ MONOACIZI
este un produs TOSKANI™, Spania.

ACID GLICOLIC 20% & 70%

PROPRIETĂŢI ALE ACIDULUI GLICOLIC

Acidul glicolic (AG) este una dintre cele mai des folosite substanţe chimice în peeling-ul chimic superficial. Acest AHA produce o gamă de alterări complete sau parţiale în epiderma şi stratul papilar al dermei.
Procedura generează modificări la nivelul pielii prin stimularea proliferării epidermale, distrugând anumite straturi de piele alterată sau inducând reacţii inflamatorii nu foarte cunoscute.

După câteva aplicări ale acestui tip de peeling chimic, se pot observa modificări ale pielii, precum noi depozite de colagen şi creşterea GAG-lor în derma papilară, ajutând la repararea daunelor solare cutanate.
Acidul glicolic este foarte solubil în apă şi are molecule de dimensiuni mici. Aceste două calităţi îi conferă o capacitate mai mare de penetrare a epidermei. În unele cazuri poate cauza iritaţii uşoare.

COMPOZITIE

 • GLYCOLIC PEEL 20 – Acid glicolic 20%, Propylene Glycol, Hidroxyethylcellulose, Hidroxid de sodiu / pH 1.7 – 2.1
 • GLYCOLIC PEEL 70 – Acid glicolic 70%, Propylene Glycol, Hidroxyethylcellulose, Hidroxid de sodiu / pH 1.7 – 2.1

INDICATII

 • Îmbătrînirea pielii (îmbunătățirea aspectului ridurilor, piele aspră/dură)
 • Hiperpigmentări (melasmă, cloasmă, hiperpigmentări post-inflamatorii, pistrui, lentigo)
 • Acnee (acnee comedonică, pigmentări post acneice, cicatrici superficiale post acneice)
 • Leziuni keratolitice (keratoză seboreică, dermatoză papulosă neagră, keratoză solară)

MODUL DE APLICARE

Trebuie aplicat rapid, în 15-20 de secunde, şi uniform pe toată suprafaţa de tratat. Se recomandă a se lăsa între 5 şi 10 minute pe piele, sau până când s-a atins rezultatul dorit, o uşoara roşeaţă, fără răcire. Apoi, pentru a preveni penetrarea profundă a pielii, peeling-ul trebuie neutralizat prin spălarea zonei cu apă. După spălare, pentru a vă asigura ca produsul a fost complet neutralizat, se poate aplica o loţiune de neutralizare.

Glycolic Peel
GLYCOLIC PEEL – Peeling cu acid glicolic 20-70% / 50ml

ACID MANDELIC 30%

PROPRIETĂŢI ALE ACIDULUI MANDELIC

MANDELIC PEEL este un produs pe bază de acid mandelic, recomandat în special acelor tipuri de piele care prezintă intoleranţa la alţi acizi alfa-hidrozi (AHA). Acidul mandelic, cunoscut şi sub denumirea de acid fenilglicolic, este un AHA derivat din hidroliza extractului de migdale amare. A fost folosit mereu pentru tratarea fotoîmbătrânirii, pigmentării neregulate, acneei inflamatorii non-chistice şi pentru pregătirea pielii pre- şi post-tratament cu laser pentru refacerea suprafeţei acesteia.

COMPOZITIE

 • MANDELIC PEEL 30 – Acid Mandelic 30%, Alcool Denaturat, Propylene Glycol, Hidroxyethylcellulose, Apă / pH 1.2 – 2.2

INDICATII

 • probleme hiperpigmentări
 • pete neuniforme (datorate vârstei, sarcinii şi contracepţiei)
 • piele îmbătrânită
 • piele predispusă la acne
 • seboree
 • foliculită
 • rozaceea

AVANTAJE ACID MANDELIC

Potrivit pentru piele sensibilă – comparativ cu acidul glicolic, acidul mandelic prezintă o moleculă mai mare, ceea ce face ca penetrarea stratului cornos să se facă mai lent, fără a cauza iritaţii sau prurit, puţin probabil să cauzeze eritem, zone fierbinţi, cruste, băşici sau alte efecte adverse ale epidermei.

Efecte imediate asupra epidermei – acidul mandelic îmbunătăţeşte rapid textura pielii, reducând coeziunea dintre corneocite, activând regenerarea celulară şi lăsând un strat cornos mai subţire, mai flexibil şi mai hidratat.

Acţiunea de depigmentare – melasma, hiperpigmentarea postinflamatorie şi lentiginele sunt ameliorate cu produse pe bază de acid mandelic. În multe cazuri, melasma se ameliorează cu până la 50% după o lună de tratament cu o concentraţie de doar 10%. Spre deosebire de pacienţii cu fototipuri închise trataţi cu acid glicolic, hidrochinona sau tretinoina, cu acidul mandelic prezintă cazuri de hiperpigmentare postinflamatorie.

Acţiune seboregulatoare, antibacteriană şi antimicrobiană – acidul mandelic are o structură similară altor antibiotice cu spectru larg. Controlează şi normalizează cantitatea de grăsime care penetrează foliculul pilor, reduce prezenţa bacteriei P. Acnes, reduce apariţia de pustule inflamatorii, comedoane, acnee papulară, rosaceea şi foliculită.

Mandelic Peel
MANDELIC PEEL – Peeling cu acid mandelic 30% / 50ml

ACID SALICILIC 10% & 30%

PROPRIETĂŢI ALE ACIDULUI SALICILIC

Acidul salicilic este cunoscut în primul rând pentru proprietăţile sale keratolitice şi comedolitice. Aplicarea în concentraţii mari produce epidermoliza buloasă a papulelor, pustulelor şi comedoanelor în câteva minute de la aplicare. Deseori se rupe suprafaţa pustulelor, permiţând acidului să acţioneze de la epiteliul foliculilor către glanda sebacee.

De asemenea, acidul salicilic are efecte anti-inflamatorii (inhibă sinteza prostaglandinelor), anti-prurit, antiseptic, antimicrobial (reduce propionibacterium acne), astringent, anti-îmbătrânire (accelerează îndepărtarea corneocitelor), fotoprotector (are derivaţi care absorb RUVB) şi anti-epidermoplastice.

Acidul salicilic este un peeling chimic sigur, ce nu prezintă riscul de arsuri, în special în formulele care conţin agenţi hidroalcoolici, deoarece se evaporează rapid, iar după cristalizare sau uscare nu mai există penetrare sau agenţi activi. Toate peeling-urile chimice din aceasta familie conţin acid salicilic în proporţie de 25-30% şi un pH între 1.5 şi 2.0.

COMPOZITIE

 • SALICYLIC PEEL 10 – Acid Salicilic 10% / pH 1.6 – 2.0
 • SALICYLIC PEEL 30 – Acid Salicilic 30% / pH 1.6 – 2.0

INDICATII

 • Acnee vulgară
 • Cicatrici acneice
 • Keratoză solară (actinică)
 • Negi plaţi
 • Psoriazis (inclusiv pe scalp)

FRECVENŢA ŞI NUMĂRUL DE APLICĂRI

În general, leziunile acneice răspund rapid la tratament (2-4 aplicări), cu toate acestea, petele au nevoie de mai mult timp şi necesită mai multe sesiuni. Se recomandă aplicări bilunare sau lunare.

Salicylic Peel
SALICYLIC PEEL – Peeling cu acid salicilic 10% - 30%

ACID LACTIC 30% & 50%

PROPRIETĂŢI ALE ACIDULUI LACTIC

Acidul lactic este un acid alfa-hidroxi-acid (AHA) ca și acidul glicolic, dar datorită dimensiunii moleculare mari, este mult mai puțin agresiv și ajută la menținerea pH-lui optim a pielii. Așadar, acidul lactic exfoliează delicat și curăță porii, fiind recomandat mai ales persoanelor cu o piele sensibilă care nu tolerează agenți exfolianți mai intenși. Stimulează producția naturală de colagen, uniformizează tonul și reduce intensitatea hiperpigmentațiilor. Luminează și conferă strălucire tenului, îmbunătățind aspectul liniilor și ridurilor fine.

COMPOZITIE

 • LACTIC PEEL 30 – Acid lactic 30%, apă, Propylen Glycol, Hydroxiethilcellulose, hidroxid de sodiu / pH 1.6 – 2.0
 • LACTIC PEEL 50 – Acid lactic 50%, apă, Propylen Glycol, Hydroxiethilcellulose, hidroxid de sodiu / pH 1.6 – 2.0

INDICATII

 • Manifestările pielii îmbătrânite
 • Pielea uscată și deshidratată
 • Fotoîmbâtrânire


LACTIC PEEL – Peeling cu acid lactic 30% - 50%

Specificaţii

Mod prezentare
Soluție hidralcolică cu textură de gel
Cantitate soluție
50ml
Utilizare
Pentru uz profesional, exclusiv topic
Producator
TOSKANI™ - Barcelona, Spania

S-ar putea să te intereseze și...

ANTI-ACNEE

PEELING CHIMIC

ANTI-AGING

PEELING CHIMIC

DEPIGMENTARE

PEELING CHIMIC

TKN™ ACIZI COMPUSI

PEELING CHIMIC